Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 5 April 2017

Trend Sekarang Ya? Dobi Layan Diri


Assalamualaikum,

Sudah beberapa minggu mesin basuh di rumah kami rosak. Pening kepala juga memikirkannya memandangkan bertimbun-timbun pakaian yang "dihasilkan" oleh anak-anak. Maklumlah, seorang anak berjaya menghasilkan dalam 4 helai pakaian kotor setiap hari. Kalau 6 anak? Tambah pula mama dan papa anak? Adoi, memang menimbun! Belum masuk tuala, selimut, toto dan kelengkapan solat. Memang menangis tepi bucu katil lah nak basuh kesemuanya.

Jalan terbaik adalah dengan pergi dobi layan diri. Selalunya Mekla pergi pada hujung minggu aje, bawa anak-anak sebagai penolong. Kat kawasan rumah aku ni ada 3 biji dobi layan diri tapi ada satu yang best sebab ianya terletak di hujung bangunan (corner lot) dan mempunyai banyak mesin pencuci dan pengering. Bab harga tu memang selalunya aku pejam mata aje bayar. Tak pernah kira pun sebab tahu kalau kira memang akan "sakit dada" Kah kah kah

Kalau dobi yang kami pergi ni memang memanjang aje penuh dengan manusia. Best kot basuh baju kat sini sebab ada wifi free, pastu ada meja dan kerusi menunggu yang banyak, ada tempat mainan untuk anak-anak dan ada kerusi urut. Syok kan? Berapalah pendapatan tokei dobi ni sehari-hari ya? Menyesal sebab takde modal untuk buka dobi juga. Kah kah kah Kau ni Mekla pantang nampak bisnes best selalu fikir best je buat PADAHAL!!! hanya yang melaluinya akan tahu betapa susahnya untuk membangunkan sesuatu bisnes tu tau.

Oklah aku nak kongsi satu produk dari Amway ni iaitu sabun Amway yang sangat-sangat bagus untuk cuci bersih baju-baju yang terkena kotoran. Yang penting kalau rendam lama pun tak berbau busuk. Elok sangat kalau nak rendam baju sekolah anak-anak yang sudah tahap belacan goreng tu. Kalau ibu-ibu yang sayangkan kulit tangan lagilah, WAJIB ada kat rumah tau.

KELEBIHAN Detergen Serbuk cucian Pekat SA8 Premium :

1) Tindakan pembersihan berkualiti tinggi memberi prestasi yang berkesan terhadap kesan kotor dan daki yang degil.
2) Menjadikan pakaian sentiasa putih & cerah
3) Prestasi hebat walaupun dalam air sejuk
4) Rumusan dipatenkan termasuk kristal yang membuih untuk pelarutan yang bagus
5) Tiada sisa membahayakan yang boleh merengsakan kulit sensatif


Berminat untuk dapatkan produk ini? Hubungi aku ya di Whats App 012-9706828 sekarang.

Kalau nak tahu ada sesetengah dobi yang letak sabun Amway untuk digunakan di situ. Maklumlah, kalau sekali pelanggan guna dan terbukti pakaian bersih walaupun hanya guna sedikit, pasti mereka akan datang lagi kan?

Kalau tak nak beli yang serbuk , boleh dapatkan dalam bentuk cecair juga. Jangan lupa ya beli dengan Mekla :)

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^