Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Khamis, 6 April 2017

Tiada Lagi Masalah Masak Daging Keras Dengan Noxxa Pressure Cooker

Assalamualaikum,

Cuti sekolah yang lepas Mekla sekeluarga balik bercuti di kampung. Apabila berada di kampung biasalah makan tak ingat, minum manis dan habis segala diet (eh diet ke?) masuk ke dalam gaung :P

Apabila balik ke Shah Alam diuji dengan kesakitan gigi. Aduh, sakit gigi ni merupakan sakit yang paling Mekla tak suka. Puncanya gigi berlubang dan waktu mengandungkan Arman dulu pernah Mekla berulang-alik ke klinik gigi untuk membuat pemeriksaan. Alhamdulillah selepas itu memang jarang sangat dah sakit gigi cuma sesekali tu terasa juga apabila minum air baru (rasa nyilu) dan makan benda yang keras. Pendek kata, memang kena berhati-hati dalam memilih makanan.

Salah satu makanan yang kami sekeluarga suka adalah daging. Selalunya aku masak sup sebab anak-anak suka. Boleh makan dengan telur dadar dan kicap sahaja :) Kalau bab masak daging memang syukur sangatlah takde masalah dah untuk melembutkan daging tu. Noxxa Preassure Cooker memang banyak membantu :)


Semalam buat sup daging dan telur dadar. Sup daging tu masak dalam NPC sahaja selama lebih kurang HP25. Daging lembut sesuailah dimakan bersama anak-anak. Kalau bulan puasa nanti, ini menu wajib kami dah :)


Ini pula bubur nasi sup tulang yang en suami masakkan waktu aku sakit gigi. Adui makan bertambah tak macam orang sakit gigi dah. Ha ha ha Nak buat macamana, sebab daging kat tulang tu lembut sangat-sangat dan Masya Allah air dagingnya terasa-rasa lagi, dipadankan pula dengan telur masin. Ya Allah sedapnya!

Bagi sesiapa yang mahu beli NPC ni boleh beli dengan Mekla ya. Bulan Jun ni harga akan naik lagi (entah berapa kali naik dah ni) tapi percayalah memang sangat-sangat membantu mempercepatkan proses memasak dan melembutkan daging. Sangat-sangat berguna bila nak masak kenduri atau juadah hari raya nanti. Baik beli sebelum naik harga lagi tau. Ahakssss

Whats App 012-970 6828 untuk pertanyaan harga dan cara pembelian. Penghantaran percuma ke seluruh Malaysia dan resepi atau cara penggunaan juga diberikan di dalam Group Whats App kendalian aku sendiri :)

Bye!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^