Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Sabtu, 12 November 2011

Restoran Hatinie, Shah Alam

Mari sini adik kakok ambo nak ghoyak, kalu sero nak make makane oghe Klate kito gak, marilah sini di Restoran Hatinie dekat Seksyen 10 Shah Alam..Meme betul-betul jual makane ore Klate kitolah adik kakok..Kalu alik pagi gak, ada belako buleh tahan nak pilih, ada nasi khabu, nasi belauk, nasi dage, pulut kuning, pulut pagi, apam, segalo jenis bubur nga pengat, kuih muih..pah kalu sero tokleh tele masake Klate, nasi lemok, roti canai, soto, mee kari, makaroni goreng, bihun goreng, mee goreng ada jugok..Pendek kato sebut jah nak make gapo mesti ada sini..Hok nak sukonya, lauk ike selaye goreng pon laku sini..Kalu kito gak, dok dumoh meme xmake doh tapi sebab dok di restore ni, sumo napok nak make!!

Kalu nak sedak sket, acu mari maso nak masuk aloh ko tengahari siket..kiro sarape lump sum sekali nga make tengahari ah ni..koho jeliro molek sebab lauk-pauk hok ado koho meruntun jiwo..ado aye kapung goreng, gulai ike ayo, gulai aye, ike singge, kerutup, ike goreng pedah, mace-mace jenis khabu, pah ulam-ulaman toksoh oyak ah, ada belako, jering, petai, timun, tene celor, kace panje celor, pah woh khedah pon ado..make pulok nga budu..huh!! terakat molek
haritu ambo g make tengahari sini, sedap ambik budu nga poyok pahtu ulam-ulaman celor..sero nak tambah jah nasi
pahtu ambo ambik ike bakar nga khabu jatung pise..sedaknyooooooooo...make pulok nga budu..huhuhu..meme jilero molek..doh nak wak ghano, dok dumoh tokleh make budu sebab tok laki ambo dok make budu, biarlah dio oghe Klate pong, tapi jenih Klate dok make budu..Klate murtad ambo oyak ko dio..hikhikhik ampung yang sak maroh deh:P

Tapi gak, kalu mari sini jange kejutlah kalu keno bayar maha sikik..oghe-oghe kayo supo kawe jah suko make sini, sebab kalu nak mari hari-hari..buleh botok palo jugok..He!! Tapi ambo kelih rama jah hok duk mari, doh nak wak ghano..payoh nak cari keda hok ada belako segalo jenis mok liko makane oghe Klate kito..kiro redho jelah ke duit terbe sikit..sekali sekalo taing teringin nak make kan..

Pado hok sapo-sapo nak tera g make sini, bulehlah g..ni alamat dio :-

Restoran Hatinie
No.18 & 20, Jalan Selendang 10/10,
Shah Alam, Selangor

acu cubo tra test gak skali;-)

p/s : sesekali harus kembali kepada asal usulku..tak faham?? sila guna google translate:P

4 ulasan:

s.i.f.a.r berkata...

adalah dalam 40% yang aku paham.
cuma dari dulu aku tak paham, apa makna 'acu'?
macam try ke? macam acu baju tu ka?

aku suka kelantanese food.
laksam la feveret

puteri rimba berkata...

buleh gi try ni...rajin gok dok mutar kot alik shah alam tu...tapi rajin dok make kat terminal bas jah...heee...
sedapnya napok budu ngan ule tu...olohhhh...terliur wehhhh...

zailamohamad berkata...

sifar, a'a..acu tu maksudnya cuba;)

meh datang rumah aku, aku masakkan laksam buat ko

puteri rimba, budu meme terbaik!!

Papa-NtiQ berkata...

Hi Zaila...saya pun baru pegi restoren HATINIE nih minggu lepas masa gi tengok anak kat Shah Alam dan dah upload dalam blog.
Senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal tempat2 makan menarik yg saya pegi. Kebanyakan nye di area JOHOR sebab maklum la saya nih orang johor. Tempat2 lain pun ada...

Jangan lupa register dan follow blog saya ok baru la ceria skit hehe TQ TQ TQ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^