Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 7 Februari 2012

Menu Mudah Bagi Orang Diet!!

Assalamualaikum semua,

Hari ni aku nak share menu mudah bagi orang yang diet..errrr tak diet pon boleh buat sebab ianya senang sangat & of courselah healthy!! Aku tak tahulah apa namanya tapi aku panggil Tortilla Wrapes sahaja..Dalam tu ada isi ayam & campuran sayur-sayuran & sos yang sudah pastinya melawaskan melazatkan;)


Tortilla Wrapes nama diberi, bahan-bahan seperti di bawah :-


aku gunakan garlic spread, sos cili, mayonis & thousand island..tapi korang boleh pakai sos ikut suka..jangan masukkan kicap & budu sudeee:P


sayuran segar seperti salad & tomato beri ceri


roti tortilla yang dibakar sekejap di atas kuali non stick kesayanganku (masa ni aku beli perisa garlic, rasanya tak sedap sangat compare ngan wholemeal tortilla yang aku beli sebelum ini) & isi ayam yang telah direbus & dicarik-carik..Pastu aku grilled sekejap + garam, pepper segala


lepas tu letakkan isi ayam bersama sayuran & sos di atas roti tersebut



lepas tu gulunglah..kalau tak nak gulung, buat macam kon, kalau tak nak kon, lipat macam lipat kain..hahahaha..suka hatilah nak buat macamana..janji boleh dimakan;)

Selamat mencoba!! bye!!

4 ulasan:

kasihredha berkata...

napokk sedak sangat
terliur nih

Iela Fazielah berkata...

sedapnyer..... mmg diet habis nih!

Yana Libra berkata...

nampak sedap~~~ :D

zailamohamad berkata...

kak kasihredha

sedap..sedap..cubalah:P

Iela

takderlah diet habis cuma tukars elera sajork..agagagaga

Yana Libra,

silalah cuba ya:D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^