Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Ahad, 30 Disember 2012

Makanan Lazat Negeri Kelantan!

Assalamualaikum,

Sorry lama menyepi..sibuk dengan urusan rumahtangga..ecececece..Bukan apa, start dari 17hb yang lepas, mak & ayah aku datang bertandang dari kampung dengan Kak Na & 3 orang anak buah..Lepas tu abang aku dari Pahang pon bermalam juga di rumah selama 2 malam..Penuh satu rumah sampaikan rasa betapa kecilnya rumah kami ni:P

Hujung minggu pula aku ke Kalumpang Resort bercuti bersama adik beradik en suami, masa tu bawa sekali mak ayah & anak-anak Kak Na. Kak Na pula ke Vietnam shopping barang-barang niaga *jeles weh dokleh ikut* Cuti krismas mak ayah aku balik & esoknya Kak Na balik ke Labuan bersama anak-anak...Lepas tu terus senyap sunyi rumah aku..anak-anak monyok semacam sebab dah takde kawan untuk bermain..Kebetulan Haziq, Husna & Ashraf pula kena cirit-birit & muntah-muntah..Laaaagilah ahkak busy terlampau..so now semuanya dah beransur ok..dah kembali ke trek lama so mari kita update blog..konpem korang rindukan celoteh aku kan? kan? LOL

Teaser kita tayang dulu makanan yang sedap (bagi tekak aku oghe Klate lah kan) yang mak ayah aku bawa dari kampung naik flight gittewww..jangan memain; itik serati 3 ekor, kaki lembu yang dah siap dipotong & direbus, rempah nak masak gulai kawah, buah mangga, ikan masin, keropok, ubi kayu, betik, cili, eh memacam adalah..mak aku ni macam nak pegi obersea dah kekdahnya! Tapi apa-apa pon, terima kasih buat Kak Na & mok yang sanggup bawa makanan banyak-banyak ke rumah aku ni..sudahlah layanan bukan 5 star, huhuhu ampun & maaf andai ada kekurangan:(





kalau korang bijak pandai, cer teka apa makanan di atas:P

2 ulasan:

CeqGu berkata...

Aihhh ambo ore kelate pun tok tahu genamo rima namo masakan tuh.gambar 1st tu singgang daging ko..

Tanpa Nama berkata...

weiii...akhirnya..ingat ko beranok doh mekla...bakpola makane napok pelik jah..tapi sedap kot

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^