Monday, April 15, 2013

Hari Minggu Kami

Assalamualaikum,

Salam Isnin semua, macam biasalah 2 hari cuti mesti hari ni masing-masing lemau nak kerja kan? Well aku yang tak kerja ni pon tumpang lemau sama:P Bestnya kalau hari-hari boleh luangkan masa dengan en suami & anak-anak..Hihi Tapi angan-angan je tu, mana boleh nak berkepit selalu kan? Duduk sekejap dengan anak-anak pun rumah dah macam tongkang pecah, kalaulah setiap masa diorang ada di rumah..huhuhu tak boleh bayangkan macamana rupanya rumah ni:P So bersyukurlah kita hanya diberikan 2 hari untuk berehat bersama-sama dengan yang tercinta!!

Hujung minggu yang lepas kami sekeluarga ke Ikea pada hari Sabtunya. Biaserlah nak pelepas angin anak-anak:D Tapi yang terlebih excitednya sudah pastilah mama diorang kan..Tapi kali ni g Ikea jalan-jalan cuci mata sahaja sebabnya takde benda yang nak dibeli pon..Anak-anak suka aje sebab kat sini diorang suka makan ais krim Ikea:) ANak-anak aku ni bawaklah g mana-mana pon konpem happy, sebab itulah hujung minggu kami mesti keluar; bawa pergi Econsave depan rumah pon dah terloncat-loncat keriangan, apatah pula ke Ikea..HAHAHA

Sorry takde gambar pon. Sekarang ni memang malas nak keluarkan handset nak ambil gambar budak-budak ni. Bukan apa, masing-masing tersangat excited sampai hiper aktif, nak tangkap gambar pon tak boleh..terloncat sana terloncat sini..huhu

Hari Ahad pula hari mendobi & duduk di rumah sahaja, tapi pagi tu sempatler ke Econsave beli barang-barang rumah. Ada orang hanya sang suami je yang keluar beli barang-barang dapur sebab leceh nak bawa anak-anak ni tapi bagi aku, mesti nak ikut sama sebab bosanlah duduk rumah layan budak-budak ni..lagipon masa ni lah nak buat terapi hilang stress dengan shopping barang-barang dapur..HAHAHA sungguh seorang surirumah yang terdesak bunyinya kan? :P

Petang tu en suami merajinkan diri buat bbq untuk anak-anak. Hihi Walaupun hanya bakar 5,6 ketul kepak ayam sahaja tapi cukup membuatkan anak-anak gembira! Kami bentang tikar duduk bersila kat depan rumah..hihihi Nasib baiklah jiran sebelah tak ada, kalau ada pun pedulikan mereka:P



Pasni boleh belajar cara-cara buat sate..hihihi Bolehlah buar part time meniaga sate ayam di pasar malam..hik hik


Sebelum tu aku buat pulut mangga untuk en suami. Kebetulan beli mangga (orang Klate panggil buah pauh je) dekat Econsave, best sebab semuanya manis-manis! Tanak pulut, masak santan bersama sedikit gula & hidang..Alhamdulillah anak-anak pun suka. Husna suka makan dengan pulut, Ashraf & Haziq pula suka makan mangga sahaja. Macam-macam karenah anak aku ni..

Oklah..itu sahaja coretan hari minggu kami. Satu hari keluar berjalan duit habis macam air & satu hari duduk rumah makan apa yang ada dalam peti..HAHAHA Uols pula ke mana?

3 comments:

Nora Karim said...

wah... seronoknya ada aktiviti macam ni satu family... mesti masing2 excited! hehe

kasihredha said...

Sedaknyo puluk pauh tu

zailamohamad said...

Nora Karim,

memang anak-anak suka:)

Kasihredha,

meme sedak kak:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015