Wednesday, April 16, 2014

Kenapa Cek Nuffnang Belum Sampai Lagi Walaupun Sudah Cashoutkannya?


Assalamualaikum,

Hari ini aku ingin kongsikan satu ilmu yang baru aku tahu mengenai Nuffnang. Aku telah mendaftar menjadi ahli Nuffnang sejak tahun 2009 lagi. Bermula dari status Glitteri (hanya menyiarkan iklan dari Nuffnang sahaja dan bukan dari syarikat pengiklanan yang lain) sehinggalah taraf aku diturunkan kepada Non-Glitteri beberapa bulan yang lepas. Memang tak seronok bila diturun taraf kerana aku perasan jumlah buffered earning aku juga tidak bertambah-tambah :(

Apakan daya, aku malas nak bising dengan pihak Nuffnang. Mungkin ada hikmahnya. Jadi beberapa bulan yang lepas, aku telah meng"cash outkan" akaun aku yang berjumlah RM200+. Hampir sebulan lebih berlalu tetapi bayang batang hidung cek pun masih belum dapat. Jadinya, aku terus email kepada support group Nuffnang semalam dan hari ini terus dapat jawapan dari pihak mereka. Memang cepat juga tindakbalas mereka :)

Aku "copy-paste" di sini jawapannya :

Hi Zaila,

Thanks for writing in!

As shown in our record, you have requested cash-out on 6th of February 2014. 

Nuffnang pays its Non-Glitterati members 60 days(30 days for Exclusive members) after every end of the month from their cashout request date for Glitterati members. Upon then, the cheque will be compiled and sent to the bank for legal processing before delivered to your registered address. The processing and delivering by the bank will take about 2 weeks time.

Therefore, if you have attempted to cashout on 06/02/2014 as shown in our system, therefore your cheque should arrive around 14th of April 2014. 

We'll advise cashing out near the end of the month to maximize earnings cashed out and minimize relative wait time. After all, as long as the cash out is within the same month, it will be processed at the same time.

Hope this clarifies. Thank you and have a nice day! :)

Cheers,
Vanessa Chan
Community Relations 
Nuffnang Sdn Bhd

www.nuffnang.com.my

Terjawab sudah segala teka teki. Nasib lah aku teringat juga akan bayaran tu, bayangkan dari bulan 2 lagi aku menunggu. Setakat ini masih belum mendapat sebarang cek lagi dari encik posmen. Mungkin esok atau lusa akan sampai. Takpe, kita sabar menanti :)

Bagi mereka yang tidak tahu, blog merupakan tempat aku menjana pendapatan pasif sejak tahun 2009 lagi. Sekurang-kurangnya dapatlah juga duit poket untuk buat shopping. Boleh mendaftar dengan #Nuffnang nanti ya!

Laluan iklan :


Bagi sesiapa yang mahukan servis mencetak kad kahwin, bunting atau banner perkahwinan atau iklan majlis, boleh hubungi kawan aku iaitu En. Farhan Zakaria. Beliau mempunyai kedai percetakan di Kota Bharu. Ini maklumat kedai tersebut :

3sprint - One Stop Printing Solution

Sentosa Signs Station
Lot 383, 5315-C, Tingkat Bawah,
Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu, Kelantan.
09-743 4339 (T)     09-743 5339 (F)

Fanpage : 3S-PRINT

Bagi sesiapa yang mahu beriklan di blog ini, boleh hubungi aku melalui :

Email : zailamohamad@yahoo.com
Sms/Whatsapp : 012-3228651
Facebook : Zaila Mohamad

Bye! Assalamualaikum.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015