Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Selasa, 30 Oktober 2012

Pengkalan Kubur~Tempat Shopping Menarik Di Kelantan

Assalamualaikum,

Aku kalau balik kampung, tak sah kalau tak menjejakkan kaki menghabiskan duit di Pengkalan Kubur ni. Maklumlah, jarak Pengkalan Kubur hanya lebih kurang 20 minit sahaja dari rumah en suami so rugilah kalau tak ke sana kan?? Sampaikan orang jual baju ni kenal muka kami laki bini sebabnya setiapkali balik, mesti singgah kedai dia untuk borong baju anak-anak:) Yang bestnya, sudah tentulah dapat harga murah (tanpa perlu tawar menawar)..Pandai akak tu jaga hati pelanggan dia kan=P

Kalau nak tahu, Pengkalan Kubur ni syurga membeli belah bagi kaum Hawa macam aku ni, mana taknya..macam-macam ada kat sini; pinggan mangkuk, toto, perhiasan rumah, baju-baju & segala macamlah! Cuma selalunya kalau ke sini aku akan menambahkan koleksi pinggan mangkuk di rumah aku..hehe

En suami redho sajork, dah nak buat camne..memang fitrah kaum Hawa macam ni kan:P


Tengok tu; Kami Terima Masterkad VISA..hehe tak cukup duit tunai boleh swipe sajork..hehehe
Meh layan antara gambar-gambar menarik yang sempat di Instagramkan oleh aku..Kali ni pergi berdua je dengan en suami, aman sungguh nak shopping & belek-belek apa yang ada..Anak-anak aku tinggalkan di rumah MIL..Tapi balik tu kasi upah baju selai sorang jadiklah:)


Hah, silalah jamu mata dengan pameran barang emas yang ada ni..Bukan original emas 916 pon ni..emas celop je..


Kalau nak tunggu pakai yang asli entah bilalah tu dapat pakai kan..Beli hak ni dalam ratus-ratus je..ada berani?? Aku tak berani..hehehe


Masuk sini, kena hati-hati..Hati-hati dengan poket, hati-hati dengan kaki tangan, kalau terjatuh..silalah ganti yaaaaaaaaaaaaaa


Nak makan camno kalau bunga timbul macam tu?? Jelas sekali pinggan ini hanya pinggan hiasan semata!


Aku ke sini untuk beli hadiah kahwin kawan en suami..Kami belikan set pinggan mangkuk 38pcs; semua ada! cheap version of Corelle..Corak cantik cuma pinggan agak berat sahaja..Lupa pula jenama apa..tapi rasanya berbaloi dengan harga yang ditawarkan!


Berkenannya dengan bekas air ni..takpe..takpe..tunggu raya tahun depan..hehehe


Lepas beli, SA akan check keadaan pinggan mangkuk tu, kalau pecah diorang akan ganti balik..Nak suruh balut terus pon boleh..senang kerja kami:)

Pada sesiapa yang datang bercuti ke Kelantan, harus jejakkan kaki di sini. Ada orang lebih sukakan Rantau Panjang dari Pengkalan Kubur kerana kata mereka dari segi harga RP lebih murah..Tapi bagi aku; aku suka lagi PK kerana dekat dengan rumah, harga pon tak jauh beza & ada pula kedai fav kami..Senang!

Dapatkan pelbagai pakej makanan sunnah (pakej pantang, pakej kurma, pakej sihat) diMKS Gedung Serbanika Online  
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi dari penulis tersohor di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty untuk kekal cerah berseri di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions
 

4 ulasan:

yatie chomeyl berkata...

lamo x g kale kubur. dulu maso buje sokmo teman arwah ma gi shopping sano..lepas nikoh x gi sekali habuk pung lagi...kalu gi, takut teringat kenangan shopping dgn arwah ma huhuuu

gee ryder berkata...

Ori ke pinggan mangkuk kat sana?
Mane murah dgn langkawi?
Xpernah pegila.
Rantau panjang je pernah. Tu pun dah bezaman masa sek.

Lily@MamaZaraZareef berkata...

lama dah tak jalan kelantan...penah gaklah 2 kali kot pi pangkalan kubur ni..tp time tuh takdelah shopping sakan..biasa beli toto, dulang2 n baju2 jek..hehehe..nway, canggih btol kedai kat sane siap leh pakai credit card..cayalah!!..=p

zailamohamad berkata...

yatie,

aku memang tempat wajib memandangkan dekat ngan rumah MIL..celik mata je lepas breakfast terus terjah..dasar pembeli tegar:P

Gee,

mestilah ori..nak kata murah kat sini tak pasti sebab xpernah pergi lagi Langkawi tp i prefer sini lah sebab dekat dengan rumah MIL..takde kos kapalterbang segala nak g Langkawi semata2 nak beli pinggan mangkuk..HAHAHA

Lily,

nanti cuti-cuti Klate ah..jom singgah rumah Zaila pekena kepok lekor:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^