Friday, January 9, 2015

Kemas Ruang SOHO

Assalamualaikum,

Rentetan semalam kemas ruang SOHO, terus bersemangat nak menghiasnya. Tapi buat ala kadar aje lah sambil-sambil masuk laman Ikea intai-intai dekorasi kat situ. Bila klik je di bahagian "work station" mata terus terpandangkan gambar di bawah ini :


Terus ahkak semangat terus cetak guna printer yang dibeli tahun lepas. Bayangkan "rajinnya" aku, selama ini ada printer tapi tak pernah guna T_______T" (sayangkan dakwat takut habis kot bila guna tu) HAHAHA

Terus cari "printable labels" dan cetak siap-siap. Amboi angin rajin apakah yang meresap dalam jiwa aku ni. Angin rajin sempena tahun baru 2015 kot. Alhamdulillah, berkat duit hasil bekerja dari rumah (berniaga lah senang cerita) hidup aku dah makin terurus sikit. Kalau dulu, dapat duit habis tak tahu buat apa tapi sekarang ni adalah nampak hasilnya. Kalau dulu tak ada rekod ke apa tapi sekarang sudah makin terurus dah. Belajar dari kesilapan dan cuba perbaiki kelemahan yang ada.


Siapa boleh tafsirkan singkatan di atas? Siap ada fail untuk ABDR tuuuuuuu tapi belum fikir lagi nak letak apa. Yang pasti fail-fail semua aku rembat Haziq punya, sebab itu ada nama dia. HAHA Ini langkah penjimatan namanya :P

Lepas tu siap google gambar-gambar hiasan dan cetak untuk diletakkan di vision board aku (wah gah namanya tapi sebenarnya takde apa pun). Aku suka gambar sofa di bawah ini sebab itu aku cetak dan letak dalam frame. Nampak tak tompok air tu. Biasalah, guna kertas biasa kan. Ini namanya langkah penjimatan. Tak payah nak keluarkan modal yang besar. Frame ini pun recycle aje;)


Kalau diizinkan Allah nak beli sofa macam dalam gambar ni. Sebab tu aku letak gambar ini di ruang SOHO aku, mana tahu ada rezeki kan. Kalau hari-hari tengok, biar tambah semangat sket nak buat kerja tu :P

Oklah, nanti kalau rajin aku kongsikan lagi gambar ruang SOHO aku. Ada orang kata SOHO aku lebih kemas dari dapur. Hermm, memang pun sebab dapur tu hari-hari guna jadi tak de masa (alasan) nak kemas ;P Kalau SOHO tak kemas nanti tak naik semangat pula nak bekerja. HAHA

Bye! Selamat berhujung minggu dan selamat bersekolah bagi anak-anak yang dah masuk sekolah!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015