Friday, December 25, 2015

Jom Check In Seri Bayu Resort Bagan Lalang


Assalamualaikum,

Ini adalah entri "scheduled" ya sebab waktu ini aku dan keluarga sedang bercuti di Seri Bayu Resort Bagan Lalang. Biasalah kami ni, walaupun tak pergi bercuti jauh-jauh, tak tahan godaan apabila anak-anak sibuk ajak pergi bercuti sebab nak mandi kolam. Siap tiup pelampung percuma bila beli susu Friso lagi untuk tunjuk betapa mereka mahu mandi kolam. Jadi, minggu lepas sempatlah aku ke Bagan Lalang untuk tinjau-tinjau resort ini, saje je cuba nasib dan kebetulan sampai di muka depan tempat daftar tu dah ada kolam renang. Apalagi anak-anak happy lah sebab diorang ingatkan nak bermalam di situ tapi sebenarnya aku dan en suami hanya pergi tinjau harga je :P

Nampak gaya macam penuh je pada 24hb, memang frust juga lah kan. Sudah lah harga bilik apartment (ada 2 bilik) RM300. Jadi, aku buka laman Agoda.com dan tengok bilik yang ada pun pada 26hb pada harga RM300 lebih. Hermm, takpe lah kalau lebih mahal dari harga asal, terpaksalah lupakan aje.

Sekali pagi Isnin tu saje je aku buka balik dalam Agoda dan tengok pada tarikh 24hb Disember 2015. Eh ada lah pula dan yang bestnya harga selepas dikenakan cukai pun tak sampai RM300. Apalagi terus Whats App en suami dan alhamdulillah terus tempah melalui Agoda.com. Memnag kami setia dengan Agoda sebab kat situ en suami dapat mata dan bila dikumpul-kumpul boleh tebus balik bila nak tempah hotel yang lain. Walaupun iklan di TV ada Trivago, booking.com & macam-macam lagi, kami masih setia dengan Agoda tapi dengan syarat kena rajin buat perbandingan harga juga lah. Kalau lebih mahal janganlah tempah tau :P

Oklah, nanti dah balik aku buat review resort ni. Gambar pun takde sangat. Nanti Mekla buat ulasan sendiri ya. Bye!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^



Copyright to ZAILA MOHAMAD
Designed by UMIESUEstudio 2015