Jumlah Pengunjung Setakat Ini

Rabu, 3 Oktober 2012

Deko Bersama #Ikea

Assalamu'alaikum,

Tajuk bikin gempak je kan? Deko bersama #Ikea..Padahal beli karpet je pon dari Ikea..Tupon hak murah sekali..hikhik..

Rentetan Hujung Minggu Ke Ikea, tak sah kalau tak beli sesuatu untuk rumah kami ni..Alah, bukan barang yang mahal pon..saje gatal tangan capai tu capai ni..Ai, melayang juga RM200+ tapi sesekali..Apa salahnyaa kan?

Apa yang aku beli? meh tengok;-


karpet Ikea..GISLEV rug RM89 sajork..aku pasti rata-rata setiap rumah kawan-kawan aku mesti ada karpet ni sebab; dia bukan berbulu sangat so sesuailah dengan rumah aku yang ada anak kecil ni..


Standing Lamp ni pon beli di Ikea juga (RM69 kot) tapi rasa macam nak tukar letak standing lamp yang besar sedikit sebab nampak macam tak balance pula dengan ruang..ececece Tengoklah survey kat kedai-kedai lampu ke..Pastu meja tepi tu LACK side table beli di Ikea pada harga RM17.90 sahaja..Tengah promosi *tapi sekarang harga dah RM19.90 balik dah* Murah je kan..Bak kata en suami, sesuailah dengan rumah kami yang ada ramai kanak-kanak ribena ni:P

Pasu bunga atas meja tupon beli di Ikea juga..sebenarnya pasu bunga yang sebenar dah pecah dikerjakan Ashraf, nasib baiklah ada pasu bunga Ikea ni..so dah selamat tukar letak bunga..Owh! Throw (hamparan kain) atas sofa tu pon beli di Ikea (RM29 kot)..Aku suka letak atas sofa sebab biaserlah kalau sofa tak berapa nak mahal ni dia cepat panas so dengan menghamparkan kain tu at least selesalah juga time baring-baring atas tu..Setengah orang ingat tu selimut pon ada:P

Itu je pon barang-barang dari Ikea..takderlah beli yang mahal-mahal pown..Rumah aku ni sekejap je nampak kemasnya then bersepah manjang:P Oklah..itu sahaja segmen deko-deko bersama Mek La eh! bersama #Ikea yaaaa..Lenkali kita jumpa lagi:) Boleh juga baca entri lama aku di sini, sini & sini

Dapatkan pelbagai makanan sunnah di MKS Gedung Serbanika Online 
Dapatkan pelbagai buku agama & motivasi di MKS Kedai Buku Online
Dapatkan produk kecantikan AS Beauty di sini
Dapatkan pelbagai barangan untuk majlis harijadi di MKS Party Solutions

8 ulasan:

Nurhayati berkata...

cantikkkk
lama weh xbeli karpet
ada gak beli karpet ikea
tu pun dh lama tahun 2006

AziE berkata...

Cantik.
Tapi akak takde karpet malas nak buat mentenen. hihihi...pemalas kan..

yatie chomeyl berkata...

mengidam nk g ikea retep la klu gitu hehehe

littlehumblelynn berkata...

wahhh!!
cantik sofa!

mummY daniSha berkata...

meja tu dah murah kan..dulu kalau x salah mule rm 39.90...pastu masa sy beli rm 29.90 dah....

zailamohamad berkata...

Nurhayati,

alah karpet biaso2 jork..aku xsuka sangat karpet ni tapi sian pula bebudak dok baring atas tikar kayu..sakit badan oi..nak buat laminate floor tunggu rumah baru (entah bila) jelah:)

AziE,

hahaha..saya pon silap2 kejap je rajin nak vacuum pastu simpan dalam stor..

Yatie chomeyl,

jange weh..berair mulop baby mung nati:P

Lynn,

eh ke situ fulak dia nampak ya:P

mummydanisha,

a'a..akak selalu aim beli yang ada offer je..dasar penkedekuit:P

maya amir berkata...

aku suke bile ko up cite psl ikea.. sebab aku jauh kan? jadik cuci mata dari jauh jeklah dgn ikea tu..hahahah...

zailamohamad berkata...

Maya,

alah takat aku tunjuk rumah aku takde maknanya..mohler sini..kita g Ikea sesame:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About this blog

Segala isi kandungan di dalam blog ini adalah luahan hati tuan empunya blog sahaja, tiada kaitan dengan mereka yang masih hidup mahupun yang sudah tiada di muka bumi ini..Bahasa yang digunakan adalah sedikit rojak kerana tuan empunya blog hanya mampu mendapat Credit 4 untuk Bahasa Melayu & Credit 3 untuk Bahasa Inggeris pada SPM tahun 1999. Jadi, bimbingan ibubapa adalah diperlukan bagi menafsirkan bahasa rojak yang digunakan;)

Segala bahan, gambar & segala kandungan blog ini adalah kepunyaan peribadi tuan empunya blog (melainkan dinyatakan sumbernya) untuk tatapan generasi akan datang tuan empunya blog nanti. Setiap bahan, gambar & segala kandungan yang ingin diguna pakai, haruslah memberi kredit kepada Zailabinimdae's blog atau diletakkan link blog ini.

Di bawah AKTA 588, AKTA Komunikasi & Multimedia 1998, seseorang individu boleh didakwa sekiranya anda berniat untuk menganiaya, mengugut atau mengganggu mana-mana orang atau mana-mana nombor atau alamat elektronik. Jadi, hormatilah coretan rasa tuan empunya blog agar kita semua dirahmati & berada di bawah lindungan ALLAH selalu^_^